laws.tehran.ir
شماره صدور(ابلاغ) : 160/1345/15218
تاریخ صدور(ابلاغ) : 1388/10/16


آيين‌نامه انضباطي چگونگي اعمال نظارت بر ساخت و سازهاي شهري در شهر تهران

مصوب 1388/08/05


درختواره

کدهای موضوعی

جستجوی درون متن

انتخاب وضعیت تنقیحی :
(توجه: شهروند گرامی؛ تنقیح مصوبات در حال تکمیل است. نسخه نهایی به زودی در دسترس قرار می‌گیرد.)

آيين‌نامه انضباطي چگونگي اعمال نظارت بر ساخت‌وسازهاي شهري در شهر تهران
ماده‌واحده:
در راستاي اجراي تكاليف مقرر در تبصره يكم ذيل ماده دوم (2) مصوبه «ساماندهي وضعيت فعاليت‌هاي كميسيون‌هاي ماده صد قانون شهرداري‌ها و الزام شهرداري تهران به جلوگيري از تخلفات ساخت‌وساز در شهر تهران» ـ تصويبي دريكصد و هشتمين جلسه رسمي ـ علني ـ فوق‌العاده شوراي اسلامي شهر تهران منعقده به تاريخ 87/03/28 شوراي اسلامي شهر تهران ـ ابلاغي به شماره 160/1103/6765 به تاريخ 87/4/22 و به‌منظور بهينه‌سازي كنترل و نظارت بر عملكرد مسئولين و مأمورين جلوگيري از ساخت‌وسازهاي غيرمجاز و در جهت اجرايي كردن مفاد تبصره هفتم ذيل ماده يكصدم (100) قانون شهرداري و استفاده از تمام ظرفيت‌هاي قانوني و اجرايي موجود در بخش جلوگيري از ساخت‌وساز غيرمجاز و برخورد جدي و همه‌جانبه و بدون اغماض با هرگونه تخلف، شهرداري تهران موظف است نسبت به اجراي مفاد آيين‌نامه انضباطي اعمال نظارت برساخت و سازهاي شهري در شهر تهران كه جزء لاينفك اين مصوبه و ممهور به مهر شوراي اسلامي شهر تهران مي‌باشد اقدام نمايد.
بخش اول
نظارت برساخت و ساز :
الف(جوابيه 1388/11/18)- به‌منظور جلوگيري از وقوع تخلفات ساختماني، مأمورين كنترل و نظارت نواحي شهرداري تهران مكلف‌اند ضمن انجام بازديدهاي مستمر (حداقل دو شيفت كاري در شبانه‌روز) از كليه ساختمان‌هاي سطح محدوده جغرافيايي مربوط، در صورت مشاهده هرگونه فعاليت ساختماني غيرمجاز مراتب را بدون فوت وقت به شهردار ناحيه اعلام نمايند. بودجه موردنياز اقدامات اين بند مي‌بايد طي لايحه بودجه سنواتي شهرداري تهران همه‌ساله جهت طي مراحل قانوني به شوراي اسلامي شهر تهران ارائه شود.
‌ب- شهردار ناحيه موظف است ضمن بررسي گزارش‌هاي ارائه‌شده از سوي مأمورين موضوع‌ بند (الف) اين آيين‌نامه نسبت به جلوگيري از عمليات ساختماني غيرمجاز در هر مرحله‌اي از ساخت‌وساز بدون فوت وقت اقدامات لازم را معمول و بلافاصله پس از توقف كار ساختماني پيگيري‌هاي لازم را جهت طي ساير مراحل قانوني به انجام برساند.
‌ج- مأموران اجرائيات مستقر در منطقه موظف‌اند در هر مورد كه تقاضاي همكاري از شهرداران نواحي دريافت دارند، ضمن همكاري همه‌جانبه به‌فوريت نسبت به جلوگيري از عمليات غيرمجاز ساختماني اقدام نمايند.
د(جوابيه 1388/11/18)- شهرداران نواحي موظف‌اند ضمن صدور دستور جلوگيري از عمليات ساختماني عنداللزوم نسبت به جمع‌آوري آلات و ادوات ساخت‌وساز غيرمجاز توسط مأمورين شهرداري اقدام و ادوات جمع‌آوري‌شده را تا اجراي رأي قطعي كميسيون ماده صد، طي صورت‌جلسه‌اي به مالك يا ذينفعان تحويل نمايد و در صورت امتناع مراتب توسط حاضرين صورت‌جلسه و امضاء مي‌شود.
هـ- شهردار ناحيه موظف است چنانچه با ممانعت اشخاص متخلف جهت رفع خلاف مواجه شود مراتب را فوراً به اداره حقوقي منطقه، جهت اخذ دستور مقام قضايي گزارش و با همكاري مأموران اجراييات و عنداللزوم مأموران نيروي انتظامي موضوع را پيگيري نمايد. درهرصورت ممانعت اشخاص مانع از اتخاذ تدابير و انجام اقدامات لازم جهت جلوگيري از وقوع تخلف نخواهد شد. مسئوليت نگه‌داري وسايل جمع‌آوري‌شده بر عهده شهرداري مي‌باشد.
‌و- ادارات حقوقي مناطق شهرداري تهران موظف‌اند پيگيري‌هاي لازم را جهت معاضدت قضايي و در صورت لزوم اخذ احكام ورود به ساختمان‌هايي كه در آن‌ها تخلف صورت گرفته است معمول نمايند و هماهنگي‌هاي لازم را در راستاي همكاري مأمورين انتظامي و نظارت بر فرآيند قانوني مراحل عمليات جلوگيري از ساخت‌وسازهاي غيرمجاز و اجراي احكام صادره تا اخذ نتيجه نهايي به عمل‌آورند.
‌ز- شهرداران نواحي مكلف‌اند پس از جلوگيري از تخلف، ضمن تنظيم صورت‌جلسه و تكميل مدارك بدون فوت وقت موضوع را به شهردار منطقه گزارش نمايند.
‌ح- شهرداران نواحي و مأمورين ذي‌ربط درهرحال بايد ضمن بازديدهاي مستمر و برنامه‌ريزي‌شده مانع ازسرگيري و ادامه تخلف شوند. بديهي است صرف ارسال گزارش وقوع تخلف به مبادي ذي‌ربط نافي وظيفه قانوني آنان در جلوگيري از وقوع تخلف نخواهد بود.
‌ط(جوابيه 1388/11/18)- شهرداري ناحيه مكلف است به‌منظور اطلاع‌رساني به عموم شهروندان پس از اخذ حكم قضايي و با رعايت مراتب قانوني نسبت به نصب پارچه نوشته و اعلام موضوع تخلف در محل ساختمان مربوط اقدام نمايد. پارچه نوشته مذكور بايد تا رفع تخلف و صدور مجوز ادامه فعاليت در محل نصب باشد.
‌ي- شهرداران مناطق موظف‌اند ضمن دريافت گزارش مستمر از حسن اجراي اين آيين‌نامه و پيگيري اجراي دقيق مفاد آن در سطح منطقه محل مأموريت خود تدابير لازم را در اجراي هر چه‌بهتر آيين‌نامه مزبور تمهيد نمايند و حداكثر يك هفته پس از دريافت گزارش تخلف نسبت به تكميل پرونده و ارسال آن به كميسيون ماده صد اقدام نمايند.
بخش دوم:
ضمانت‌هاي اجرايي
الف(جوابيه 1388/11/18)- در اجراي تبصره هفتم ذيل ماده صدم (100) قانون شهرداري چنانچه رأي كميسيون مبني بر جريمه يا تخريب بوده و تخلف مهندس ناظر تأييدشده باشد شهرداري (اداره كل امور اجرايي ماده صد) موظف است هم‌زمان با ارسال رأي به شهرداري منطقه ذي‌ربط مراتب تخلف مهندس ناظر را به‌منظور اعمال تبصره‌ي هفتم ذيل ماده صد قانون شهرداري به اداره كل مهندسين ناظر شهرداري و سازمان نظارت مهندسي ساختمان تهران اعلام نمايد.
‌ب- شهرداران مناطق موظف‌اند قصور شهرداران نواحي و مأموران نظارت بر ساخت‌وساز كه در وقوع تخلفات ساختماني مقصر مي‌باشند را به هيئت رسيدگي به تخلفات كاركنان و واحدهاي حراست و بازرسي شهرداري تهران گزارش و ارجاع نمايند و پس از بررسي نتيجه امر را به سازمان بازرسي و اداره كل حراست شهرداري تهران جهت اقدامات قانوني بعدي منعكس نمايند. بديهي است در صورت اثبات تخلف و صدور احكام مربوط شهرداران نواحي، صلاحيت ادامه مديريت نواحي را نخواهند داشت.
‌ج- تخلفات و قصور كاركنان رسمي در هيئت رسيدگي به تخلفات اداري و تخلفات و قصور كاركنان قراردادي در كميته‌هاي انضباطي مطابق قوانين و مقررات موضوعه رسيدگي مجازات‌هاي متناسب با قصور يا خلاف اعمال خواهد شد.
د(جوابيه 1388/11/18)- چنانچه در بررسي‌هاي سازمان بازرسي و يا اداره كل حراست شهرداري تهران، شهردار منطقه به‌عنوان متخلف يا مقصر در انجام وظايف مربوط به جلوگيري از وقوع تخلفات ساختماني شناخته شود، شهردار تهران موظف است در اسرع وقت اقدامات لازم را به‌منظور رسيدگي به تخلف شهردار منطقه مربوط معمول نمايند و نتيجه را حداكثر ظرف مدت يك هفته به شوراي اسلامي شهر تهران ارائه و اعلام نمايد.
هـ- شهرداري تهران موظف است در صورت اعلام گزارش و ارائه مستندات لازم از سوي ستاد هماهنگي كميسيون‌هاي ماده صد شوراي اسلامي شهر تهران موضوع مبني بر قصور شهرداران مناطق، نواحي و مديران و مأموران نظارت بر ساخت‌وساز كه منجر به وقوع و تداوم تخلفات ساختماني شده است مراتب را به‌فوريت وفق قوانين و مقررات موضوعه به هيئت‌ها و كميته‌هاي انضباطي رسيدگي به تخلفات اداري ارجاع و تا زمان صدور احكام قطعي پيگيري نمايد.
و(جوابيه 1388/11/18)- چنانچه در اثر عدم اقدام به‌موقع از سوي مأمورين و مسئولين ذيربط خساراتي متوجه شهرداري شود شخص متخلف مكلف به جبران خسارات بر اساس مندرجات مربوط در قانون مسئوليت مدني خواهد بود.
‌ز- هرگاه تخلفات مندرج در اين آيين‌نامه واجد وصف جزايي باشد مراتب مي‌بايد با هماهنگي اداره كل حقوقي شهرداري جهت رسيدگي به مراجع قضايي ذيصلاح اعلام شود.
‌ح- شهرداري تهران موظف است از زمان ابلاغ اين آيين‌نامه به‌منظور تشويق و تنبيه شهرداران مناطق، نواحي و مأموران نظارت بر ساخت‌وسازهاي شهري، نسبت به تعيين شاخص‌هاي عملكرد مديران و مأموران يادشده در كارنامه مديران مناطق و نواحي شهرداري تهران اقدام نمايد.
‌ط- به‌منظور تشويق مالكاني كه ساخت‌وساز آن‌ها مطابق ضوابط و مقررات شهرسازي و در چارچوب ضوابط و پروانه ساخت باشد (مالكيني كه پرونده آن‌ها به كميسيون‌هاي رسيدگي به تخلفات داخلي شهرداري و همچنين ماده صد ارجاع نشده است) شهرداري تهران موظف است نسبت به تنظيم برنامه‌هاي تشويقي از طريق برگزاري مراسم و ساير موارد ممكن اقدام نمايد.
‌ي- شهرداري تهران موظف است به‌منظور فرهنگ‌سازي و مشاركت درباره تأثيرات نامطلوب ساخت‌وسازهاي غيرمجاز و تخلفات ساختماني در شهر و جلب همكاري شهروندان در جلوگيري از وقوع تخلفات ساختماني با همكاري سازمان‌هاي غيردولتي و شوراياري‌ها اقدامات لازم را معمول نمايند.